Veelgestelde vragen

Waar kun je me, naast het schrijven van teksten, nog meer bij helpen?


Ik heb een 10-jarige achtergrond in zowel de marketing en reclame, als de psychologie. Dit maakt mij als copywriter gewoon net even wat anders dan de rest; ik heb namelijk de mogelijkheid om al deze disciplines te combineren om tot een geweldig eindresultaat te komen. Of dit nu gaat om (hulp bij) het schrijven van een marketingplan, het ontwikkelen van een merkstrategie, het uitwerken van een merkbelofte of het opzetten van een creatieve campagne; ik ben van alle markten thuis!
Kun je me ondersteunen in marketinggerelateerde vraagstukken?


Jazeker! Ik heb opleidingen in zowel de marketing als de reclame afgerond, en hier meerdere jaren werkervaring in. Zo kan ik je helpen met je marketingplan, maar ook met je creatieve reclame campagne.
Zijn je tarieven hoger, of lager dan gemiddeld?


Ik durf mijn tarieven meer dan redelijk te noemen; laten we niet vergeten dat er na de aftrek van de belasting (30%!), huur van mijn 'kantoorruimte', materialen en andere zaken maar een klein percentage overblijft. Mijn tarieven zijn dan ook gemiddeld voor een professionele tekstschrijver / copywriter, en zelfs wat aan de lage kant voor een tekstschrijver / copywriter met mijn achtergrond en ervaring.
Veranderen je tarieven ooit?


Mijn tarieven zullen maximaal eens per half jaar aangepast worden. Ik geef je altijd even een seintje mocht dit het geval zijn. Meer informatie kun je vinden in de algemene voorwaarden.
Wat voor tarieven hanteer je?


Ik hanteer verschillende tarieven voor verschillende opdrachten. Zo is het tarief voor een opdracht waar veel onderzoek voor nodig is, bijvoorbeeld hoger dan het tarief voor een kort stukje dat weinig tijd in beslag neemt. Je kunt mijn tarieven terugvinden op de 'over mij' pagina.
Wat als ik een vraagstuk heb waar jij me niet bij kan helpen?


Geen zorgen! Ik werk samen met verschillende professionele freelancers in allerlei disciplines. Iedere freelancer handgekozen, zodat ze passen bij wie ik ben, wat ik doe en hoe ik werk. Mocht ik je dus niet verder kunnen helpen, dan breng ik je gewoon in contact met één van de toppers in mijn netwerk. Jij blij, ik blij, iedereen blij!
Voor welke teksten kan ik bij je terecht?


Wat je maar wilt! Ik weet dat tekstschrijvers zich zogenaamd zouden moeten specialiseren, maar die specialisatie is naar mijn bescheiden mening niet altijd nodig. Zo kan ik het ene moment over vastgoed schrijven, en het volgende moment prima een emotioneel stuk over de gezondheidszorg uitwerken. Als 'reclamemakers' zijn we namelijk getraind om ieder merk, ieder product, en iedere doelgroep te kunnen begrijpen. Dit zorgt ervoor dat ik me altijd in kan leven in de belevingswereld van je doelgroep - welke doelgroep dat ook is. Het enige waar ik niet zo vrolijk van word zijn de erg technische (lees: terminologie) of wetenschappelijke stukken. Daarvoor kun je beter zoeken naar een specialist in die specifieke richting!
Vertaal je ook?


Jazeker - maar niet op het niveau van een professionele vertaler. Dit maakt dat de tarieven voor vertalen ook direct een stukje minder laag zijn dan de tarieven van een professionele vertaler. Maar dat betekent niet dat de kwaliteit hierdoor direct lager is; het wonen in Ierland heeft er namelijk wel voor gezorgd dat ik niet alleen een vloeiend Nederlandse, maar ook een vloeiend Engelse tong heb.
Kan ik er vanuit gaan dat er geen spelfouten terug te vinden zijn?


Ik zou graag antwoorden met "ja, ik ben nu eenmaal een professionele tekstschrijver", maar dan zou ik liegen. Zelfs een professionele tekstschrijver maakt namelijk foutjes - en vaak wel meer dan één. De kans is groot dat je er ook op mijn website her en der wel eentje tegengekomen bent: het is namelijk erg lastig om je eigen teksten te redigeren. Hoe vaak je het ook leest, een ander komt altijd wel foutjes tegen die jij over het hoofd hebt gezien. Ik zal dus mijn uiterste best doen om spelfout-vrij te schrijven, maar kan het je niet beloven!
Doe je ook wat met SEO?


Yep! Ik heb mezelf in de loop der jaren 'gespecialiseerd' in SEO. Deze specialisatie houdt eigenlijk in dat ik SEO technisch kan schrijven, keyword analyses doe, en dit alles op een natuurlijke manier over laat komen in de teksten. Lever je zelf de keywords aan, dan zal ik mijn uiterste best doen om deze op natuurlijke manier te verwerken. Mochten de keywords niet passen in de tekst, dan geef ik je dit ook zeker even aan.