top of page

It's not about the product you sell - it's about the story you tell

Wonderlijke woorden en krachtige content. Dat is waar het om draait. Maar toch is dat vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want je weet precies wat je wilt zeggen. Maar hoe dan?!


Mezelf verkopen? Ik?!

Zelfs voor mij, als professioneel #tekstschrijver en marketeer, is het ongelooflijk lastig om mijn eigen kracht en kwaliteit te verwoorden. Je mag niet te hoog van te toren blazen, maar dit is natuurlijk ook niet het moment om bescheiden te zijn. Ik verkoop liever flesjes frisdrank aan de snelweg dan dat ik een promotionele tekst voor mijn eigen diensten moet schrijven. Want laten we eerlijk zijn; er is niets zo lastig als het verkopen van je eigen kunnen.


Terwijl jij verdomde goed weet dat jouw product precies is wat die nieuwe klant nodig heeft.

Toch zit er niets anders op. Als ondernemer weet je waar je goed in bent. Je weet waar jouw specifieke krachten liggen en wat jouw onderneming nu net wat anders maakt dan de rest. Maar die toekomstige klant, die moet dat nog leren. Vriend #Google helpt jouw toekomstige klant daar natuurlijk maar al te graag bij - als je überhaupt al in de zoekresultaten naar boven komt.


Hoe overtuig je anderen van jouw kracht?

Dus wat als je nu ongelooflijk goed bent in wat je doet, maar het niet op de juiste manier over weet te brengen? Komt die toekomstige klant op je website, leest hij de eerste paar zinnen en denkt hij meteen 'nah, dit is niets voor mij hoor'. Terwijl jij verdomde goed weet dat jouw dienst of product juist precies is wat hij nodig heeft! Het vinden van nieuwe klanten is nu eenmaal niet altijd even gemakkelijk. Jij gelooft met volle overtuiging in de kracht van jouw onderneming, maar hoe zorg je er nu voor dat je potentiële klanten dit ook doen?Met woorden toveren

Daar zit nu de kracht van content. Het secuur afwegen van iedere woordspeling, ieder stukje zinsopbouw en iedere mogelijke woordvariatie. Totdat jouw visie, jouw missie en jouw overtuiging zich op magische wijze in de juiste woorden doorvertalen. Zodat die toekomstige klant bij het lezen van de eerste paar zinnen, direct overtuigd is. Zoals Seth Godin ooit zei: "It's not about the product you sell, it's about the story you tell".


#freelance #tekstschrijver #marketeer #woordenwonder #content #sales #marketing #promotie #online

bottom of page