De Strippenkaart: zo werkt 'ie
Leuk hoor, dat idee van die strippenkaarten. Vrijheid blijheid zeg maar. En ook wel fijn om te weten dat je nog even vooruit kunt. Toch wel tof. Maar ehh, hoe werkt het eigenlijk?
Ik vertel het je meteen.
Het afsluiten van een strippenkaart is ontzettend handig wanneer we voor langere tijd samenwerken of nog niet helemaal duidelijk is hoeveel er in de toekomst nog voorbij zou kunnen komen. Hoe dit werkt?
Je kiest een strippenkaart - je kunt je keuze baseren op mijn (ruwe) ureninschatting + een paar uurtjes extra om wat speling te hebben;
Ik maak een Google Sheet aan waar ik een urenverantwoording bijhoud en je dankzij de cirkeldiagram precies kunt zien hoeveel uren er nog beschikbaar zijn;
Komen we uren tekort? Dan kunnen we verder met een volgende strippenkaart - tenzij ik je beloofd heb binnen de uren van de strippenkaart te blijven. Blijven er uren over? Dan kunnen we deze inzetten voor extra klusjes. Denk aan blogs, social media berichten, strategie bepaling, een tone-of-voice manual - en ga zo maar door.
** Strippenkaarten zijn een jaar geldig, en kunnen dus ook na afronding van een project nog gebruikt worden voor andere opdrachten.
Lekker simpel. Toch?