top of page

Een marketing/salesfunnel uitzetten: zo doen we dat

Krijg jij het al benauwd wanneer je iemand weer met het woord ‘funnel’ hoort smijten? Geeft niets hoor. Je bent niet de enige. Zelfs ik krijg er de kriebels van (vroeger noemden we het namelijk gewoon een marketingstrategie met middelenmix). Maar goed, het bedenken, ontwikkelen en uitzetten van een salesfunnel hoort er in je online communicatie nu eenmaal bij.


Maar hoe begin je hier nu aan? Ik deel mijn (werk)proces graag met je.
-- Fase 1


Vorm: eerste (online) gesprek Dit kost jou: 60-90 minuten En dit kost mij: 90-180 minuten


  1. Media in kaart brengen We brengen alle media die al aanwezig zijn in kaart, en kijken waar je jezelf wel of juist niet comfortabel mee voelt (neem je bijvoorbeeld zonder problemen YouTube tutorials of webinars op, of voel je jezelf fijner bij het schrijven van blogs of posten van social media berichten?)

  2. Tijd voor jou Je vertelt me wat meer over je onderneming - of sterker nog; zoveel mogelijk. Wat zijn je USP’s? Wat is je missie, je visie, je streven? Wat zijn je plannen voor de toekomst en, ontzettend belangrijk, wat is de toegevoegde waarde voor jouw ideale klant?

  3. Voor wie zijn we aan het werk? We kijken wat specifieker naar de doelgroep. Heb je al een persona van je ideale klant omschreven? Om deze ideale klant te bereiken moeten we namelijk wel weten waar we deze kunnen vinden. Is hij of zij een actieve Facebook gebruiker of staat deze liever met grote regelmaat op een festival? Reist deze met het openbaar vervoer, of wordt er vanuit huis gewerkt?

  4. Media bepalen Aan de hand van de eerste stappen hebben we al een beeld kunnen schetsen van A. je doelgroep en B. waar en wanneer we deze zouden kunnen bereiken. De volgende stap is heel persoonlijk: welke (traditionele) media gaat je voorkeur naar uit? Social media en Adwords, of liever een flyer of brochure?


Deze vragen zullen ter voorbereiding van het gesprek via de mail worden toegezonden. Zo kun je er vast over nadenken, mag je antwoorden vast invullen en kunnen we tijdens het overleg direct spijkers met koppen slaan. 


-- Fase 2


Vorm: tweede (online) gesprek Dit kost jou: 30-60 minuten En dit kost mij: 60-120 minuten


  1. Publiek warm? Mooi, nu de opt-in Nu we zowel de doelgroep als de media middels welke we ze willen bereiken hebben vastgesteld, onderzoek ik welke media de beste resultaten op kunnen leveren, en schakelen we door naar de volgende stap: de opt-in. Werken we met een gratis online cursus, een checklist, of toch liever een challenge?

  2. Zo houden we ze warm Zodra de contacten verzameld zijn is het belangrijk om deze contacten warm te houden (nurture). We zetten een concept (e-mail/advertentie) campagne op en kijken ook vast naar de tone of voice. Ik werk over het algemeen met de AIDA-formule (Attention, Interest, Desire, Action) en PAS-formule (Problem, Agitate, Solve). 


-- Fase 3


Vorm: online (e-mail) overleg Dit kost jou: 20-30 minuten En dit kost mij: 60-180 minuten

  1. De webcheck Voordat we ons daadwerkelijk op de content gaan focussen, kijken we eerst even naar de website. Waar komt die ideale klant binnen? Hoe navigeert deze zich zo snel mogelijk naar de pagina waar jij hem of haar wilt hebben? Indien nodig (en mogelijk) maken we hier wat aanpassingen.

  2. Pak de kleurtjes er maar bij Nu gaat het leuke gedeelte beginnen: we gaan de funnel samen inkleuren. We kijken naar jouw merkpersoonlijkheid (of ontwikkelen deze mocht je nog geen duidelijk idee hebben), het Archetype van je organisatie, het Archetype van je doelgroep en natuurlijk de tone of voice die hierbij past.

  3. Que-in the specialists! En dan is het zo ver: we gaan beginnen! Dit is waar je designer, ontwikkelaar en back-end specialist een grote rol spelen. We draaien een maand, en komen vervolgens weer samen om te kijken waar we aan kunnen scherpen.


 

Minder indrukwekkend dan je misschien dacht bij het woord ‘funnel’ toch? Wil jij nu ook een uber geweldige funnel uitzetten, maar laat je het toch liever aan iemand anders over? Laten we dan vooral samen aan het funnelen gaan. Geef me even een belletje, en ik geef je graag wat meer informatie!


Recente blogposts

Alles weergeven

Leuk hoor, dat idee van die strippenkaarten. Vrijheid blijheid zeg maar. En ook wel fijn om te weten dat je nog even vooruit kunt. Toch wel tof. Maar ehh, hoe werkt het eigenlijk? Ik vertel het je met

bottom of page