top of page

Daarom is bloggen zo belangrijk voor je Google ranking

Search Engine Optimization; het is een hele mondvol. In de wereld van het internet zie je af en toe door de bomen het bos niet meer. Het is dan ook niet vreemd dat vele online marketeers zich maar al te graag S.E.O. specialist noemen. Het is nu eenmaal een vak apart, en daar mag dan weer een dubbeltje meer voor gevangen worden. Wil je dat dubbeltje toch liever besparen? Zet dan een kopje koffie en lees lekker even verder.

De S.E.O. specialist en zijn trukendoos

Om te beginnen is het natuurlijk helemaal geen verkeerde gedachte om een S.E.O. specialist in te schakelen voor je website. Er zijn nu eenmaal vele trucs en technieken die wij (inderdaad, ik ben er ook zo-eentje) inmiddels helemaal onder de knie hebben om die ranking wat op te krikken. Maar je kunt ook gewoon zelf aan de slag.


Heel wat meer dan even een leuk verhaaltje typen

De eerste stap naar een verbeterde Google ranking is namelijk gemakkelijker dan je misschien denkt: ga bloggen! Tijdens het 'ranken' van websites blijken zoekmachines als Google namelijk een voorkeur te hebben voor de websites met goed geschreven en regelmatige ververste content. Een blog draagt hier in grote mate aan bij. Daarnaast is het schrijven van wekelijkse artikelen natuurlijk een goede (en goedkope!) manier om je klanten te laten zien dat je echt wel weet waar je mee bezig bent. Ook erg belangrijk.

Maar waar moet je dan op letten?


Toen ome Google zijn honden uit ging laten

Zoekmachines als Google werken met bots. Zie deze bots als speurhonden die iedere seconde van de dag over het internet struinen. Al snuffelend jagen zij op content. De content die zij het gemakkelijkste opsporen zijn woorden. De woorden die je gebruikt om je website te vullen, maar ook de woorden die je gebruikt om een afbeelding te benoemen. De woorden die je dus gebruikt in die blog artikelen, zijn in principe de kruimels die deze speurhonden naar jouw pagina trekken. Waarom dit dan zo belangrijk is? Hoe meer kruimels ome Google's speurhonden op jouw website vinden, hoe harder ze gaan kwispelen. Dit betekend dat unieke content met terugkerende en niche-gerelateerde keywords, goed is voor de S.E.O. ranking van je onderneming. Zo zou ik bijvoorbeeld de keywords freelance tekstschrijver, online marketeer en content creator veel terug moeten laten komen. Maar zoals ik eerder al zei ben ik niet zo goed in zelfpromotie. Het is om die reden dat het schrijven van blog artikelen ook veel meer omvat dan simpelweg een leuk verhaaltje schrijven.


Zet mensen aan het denken. Laat ze sudderen en beven


Met veel bloed, zweet en tranen

Doe wat onderzoek bij je concurrenten en maak een lijst keywords die belangrijk zijn voor jouw onderneming. Sta stil bij de eventuele vragen die je klanten kunnen hebben, en geef hier in je artikelen gehoor aan. Zet mensen aan het denken. Laat ze sudderen en beven. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je blog artikelen uniek en aantrekkelijk genoeg zijn voor ome Google's speurhonden. Met veel bloed, zweet en tranen werk je op deze manier langzaam maar gestaag aan een verbeterde Google ranking. Heb je nu geen zin of tijd om zelf te gaan bloggen, of vind je schrijven heel leuk maar is dat gedoe met die keywords allemaal maar lastig - dan kun je het beste de hulp inschakelen van iemand die dat in een handomdraai voor elkaar bokst. En ja - de link verwijst natuurlijk naar mijn eigen pagina. Zo ben ik dan ook wel weer.


#hashtags #helpen #ook #met #je #google #ranking

bottom of page