top of page

De kracht van traditie in een wereld vol nepperts en #hashtags

We leven in een wereld van digitale communicatie. Het draait tegenwoordig allemaal om het gebruiken van de juiste #hashtag, krachtige Facebook posts, AdWords campagnes en een opvallende website.


De self-made marketeer

Er zijn dan ook maar genoeg creatievelingen die voor een kleine 500 euro per maand, met liefde en plezier jouw social media onderhouden. Self-made tekstschrijvers die met een vlotte babbel de meest overtuigende blog posts schrijven en online marketeers die je bekogelen met termen als conversie, geotagging en CPC campagnes. Alles om je maar te overtuigen van het belang van hun service.

De waas der trends

Hippe termen worden afgewisseld met opvallende foto's en je website ziet er ineens super trending uit. Je social media pagina's lijken ineens een stuk populairder, en ook je website stats zijn met 200 unieke views gestegen. Dat zal vast betekenen dat deze self-made marketeers iets goed doen.

Het grote nadeel van al dit online kracht patsen is dat de essentie van traditionele marketing helemaal vergeten wordt.

Maar is dat wel zo? Toen we nog uit boeken lazen, is ons namelijk geleerd dat marketing een ingewikkeld vak is. Dat er speciale technieken gebruikt worden om de doelgroep op de juiste manier te begrijpen. Dat zelfs de psychologie van de mens hier een grote rol in speelt. Vroeger werd ons verteld dat marketing veel meer was dan het gebruiken van de juiste hashtag. Het kost je dan ook niet voor niets zo'n 8 jaar aan opleiding. Tegenwoordig mag je jezelf al 'marketeer' noemen na een paar online cursusjes.


Totdat het doek valt

Het grote nadeel van al dit online kracht patsen is dat de essentie van traditionele marketing helemaal vergeten wordt. Waar een SWOT-analyse standaard onderdeel is van je bedrijfsplan, hoort de AIDA-formule standaard onderdeel te zijn van je communicatie uitingen. Een blog artikel is meer dan een leuk stukje tekst. Al die marketing boeken zijn natuurlijk niet voor Jan met de korte achternaam geschreven.Laat het je de kop niet kosten

Ieder geschreven woord, ieder beeld, iedere uitdrukking doet ertoe. Een verkeerde tweet kan jouw onderneming de nek omdraaien. Bij ieder onberedeneerd blog artikel loop je de kans een lead mis te lopen. De self-made online marketeer maakt zo'n kekke websites met hippe teksten en felle kleurtjes voor je. Maar mist ondertussen wel een boodschap en duidelijke call-to-action.


Het belang van de juiste

Zoals Seth Godin ooit zei: "Marketing is no longer about the stuff you sell, but about the stories you tell". En een goed, doordacht verhaal, is van levensbelang voor jouw onderneming.


#marketing #freelance #copywriter #tekstschrijver #marketinghelden #traditionelemarketing

bottom of page