top of page

6 redenen waarom een remote samenwerking in je voordeel werkt

Dat remote werken heeft natuurlijk allerlei voordelen voor de zogenaamde ‘digital nomad’ die het werk verricht. Maar als opdrachtgever sta je hier misschien wat sceptisch tegenover. Het is toch veel fijner om iemand voor je neus op kantoor te hebben zitten? Een vast of tijdelijk contract is toch veel fijner dan zo’n zogenaamde ‘strippenkaart’ van een freelancer? Niet dus. En voordat je tegen begint te stribbelen, vertel ik je graag waarom zo’n remote samenwerking (bijna) altijd in je voordeel werkt.

1. De remote ondernemer moet kwaliteit leveren

Vanaf het moment dat je de opdracht uitzet stromen de reacties binnen. Van wie krijg je vaak de eerste reacties? Van de medewerkers die op een vast contract zitten te wachten, of van de freelance copywriter die op afstand voor je werkt? Dikke kans dat die remote ondernemer eerder (en vaak ook nog eens enthousiast) reageert. De reden hierachter is simpel: een remote ondernemer heeft geen andere keus dan het leveren van echte kwaliteit. De kwaliteit van het werk en de tevredenheid van zijn opdrachtgevers bepaalt het vallen of staan van zijn ondernemerschap. Hij weet als geen ander dat die remote samenwerking wat kriebels op kan leveren bij de opdrachtgever, en zorgt er dus altijd voor dat hij boven verwachting levert.


2. Die digital nomad is veel gelukkiger

Waar de meeste zzp’ers vastzitten aan hun keukentafel in het koude, natte Nederland, kunnen die digital nomads werken waar en wanneer ze willen. Zo werk ik vanuit het geweldig mooie Ierland waar ik alle rust en ontspanning kan vinden die ik zoek, maar werken er ook digital nomads vanaf het strand in Spanje, of vanuit de jungle in Zuid Amerika. Welke werkomgeving zou jou gelukkiger maken? Dat werk en leef geluk zorgt voor een hogere productiviteit en kwaliteit.


3. De remote ondernemer is 24/7 bereikbaar

Alright, misschien is 12/7 realistischer, maar je begrijpt wat ik bedoel. De interim die bij jou op kantoor komt zitten gaat vaak klokslag vijf uur naar huis. Die freelance werknemer heeft een compleet ander leef- en werkritme; en daar kun jij je voordeel uit halen. Zo ben ik de ene ochtend om 5 uur ‘s ochtends al aan het werk, en werk ik de andere dag tot negen uur ‘s avonds door. Dat betekent dus dat jij als opdrachtgever altijd even kunt bellen, mailen of een appje kunt sturen om een last-minute klusje op te pakken.


4. Ze besparen je geld!

Stel, je hebt een flinke campagne voor de boeg. Niet alleen moeten twee websites herschreven worden, ook moet er een persbericht uit, moeten de brochures herschreven worden, ook moeten er een twintigtal artikelen online en moet er ook nog eens regelmatig nieuws gedeeld worden op social media. Logisch dat jij denkt dat je tijdelijk een fulltime interim op kantoor moet hebben. En toch is dat helemaal niet zo logisch. Die fulltime interim werkt namelijk iedere dag van negen tot vijf, voor een gemiddeld marktconform maandsalaris van €2.500 per maand. Grote kans dat jij die interim voor een paar maanden aan denkt te moeten houden, waardoor je dit voor drie maanden al snel €7.500 en 480 (!) uur kost.


Die remote freelance copywriter kost je voor dezelfde klus vaak €4.500 tot €5.000, en heeft het in minder dan 50 uur geklaard. Waarom? Omdat die remote ondernemer geleerd heeft zijn tijd slim in te delen en hard te werken. Van de acht uur dat de interim bij jou op kantoor doorbrengt worden er vaak maar twee of drie effectief besteedt aan het schrijven van die teksten.

5. Die deadlines worden gehaald voordat ze dead zijn

Een remote freelancer heeft alle vrijheid om zijn tijd helemaal zelf in te delen. Als hij er zin in heeft, werkt hij gewoon lekker van acht uur ‘s ochtends tot acht uur ‘s avonds door (mag ook wel, wanneer je lekker op het strand in Spanje ligt). Dit betekent dat de werkweek van zo’n digital nomad uit een magere 10 uurtjes, maar ook uit een volle 60 uur kan bestaan. Dit betekent dat die deadlines in no time gehaald kunnen zijn.


6. Je kunt er alle kanten mee op

Gedurende een normale werkdag werkt die remote freelancer aan opdrachten voor allerlei verschillende opdrachtgevers in verschillende branches met verschillende doelgroepen. Dit betekent niet alleen dat die remote ondernemer ontzettend veel ervaring heeft, maar ook dat er iedere paar uur weer nieuwe, frisse input dat brein binnenkomt. Tijdens het werken voor andere branches, of tijdens een wandeling door de mooie bossen in Ierland. Input die gebruikt kan worden voor jouw opdracht.


Wil je wel eens ontdekken of zo'n remote samenwerking ook voor jou werkt? Neem dan meteen even contact met me op!

bottom of page